Historia

Kalankasvatus Vaskunjärvellä, Ruovedellä

Kalavaskun vuodet alkavat 1964 perustetusta kalanviljelylaitoksesta

Kalankasvatus Ruovedellä, Vaskunjärven pohjoispäässä, alkoi 1960-luvulla. Laitos perustettiin paikkaan, missä 1800-luvulla toimi Pekkalan kartanon yksiraaminen saha. Pirkanmaan talousalueen puuteollisuus ja Tampereen kaupunki perustivat kalanviljelylaitoksen vastaamaan kalanpoikasten istutusvelvoitteesta, joka tuolloin oli lakisääteinen.

Omistajanvaihdoksesta nykyaikaiseen, laadukkaaseen kalankasvatukseen

Istutusvelvoitteen loputtua yhtiön toiminta väheni ja se siirtyi myöhemmin Patrick Hackmanin omistukseen. Omistajanvaihdoksen jälkeen laitosta on uudistettu ja se on varustettu mm. humuserottimella, joka on tarpeen hyvien haudontatulosten saavuttamiseksi.

Nykyisin Kalavasku Ab Oy tuottaa Pirkanmaan luonnonvesiin syksyisin ja keväisin tehtäviin istutuksiin siianpoikasia laadukkaissa olosuhteissa, luonnonvedessä. Kalasto on tervettä ja sitä tutkitaan vuosittain yhteistyössä mm. EVIRA:n kanssa – lue lisää terveysseurannasta. Kalavaskulta saa myös rajoitetusti kalastettavaa kirjolohta jatkoviljelyyn ja kalastoa urheilukalastusyrityksille.

Pieni kasvattamo, merkittävä tuotanto

Varsinkin Näsijärven latvavesillä on rajoitettu kuhanistutuksia jonkin verran, joten tänä päivänä siikakantojen täydentäminen voisi olla ajankohtaista. On hyvä muistaa, että pienet jatkuvat panostukset antavat paremman tuloksen kuin harvakseltaan tehtävät, määrällisesti suuremmat istutukset.

Kalavaskun kalankasvatus on suhteellisen pienimuotoista, mutta aina korkealuokkaista. Tuotamme enintään 2000 kg kalaa vuodessa. Lue lisää tuotannostamme  ja ota yhteyttä, kun etsit kumppaniksesi tasokasta kalanviljelylaitosta!