Terveysseuranta

Kalanviljely Ruovedellä tarkalla terveysseurannalla

Kalavasku edustaa parasta mahdollista terveysluokitusta!

Jotta kalanviljely tuottaa laadukasta kalastoa, on sen terveyttä seurattava tarkoin ja terveyden edistämiseksi luotava tasokkaat puitteet. Ruovedellä, Vaskunjärvellä sijaitseva Kalavasku Ab Oy tekee tiivistä yhteistyötä EVIRA:n kanssa, jonka Viikin laitokselle lähtee vuosittain kalanäytteitä mahdollisten sairauksien selvittämistä varten.

Seitsemän Kalavaskun toimintavuoden aikana kalojen terveydentilassa ei ole todettu mitään huomautettavaa. Voimme ylpeänä todeta, että kalanviljelylaitoksemme on luokiteltu terveystasoltaan parhaaseen mahdolliseen luokkaan. Minkään lääkeaineen käyttöön ei ole ollut tarvetta. Valvonnasta on vastannut sekä EVIRA että läänineläinlääkäri.

Miten muuten varmistamme kalanviljelymme korkean tason?

Luonnonvesi. Laitoksemme toimii laadukkaan luonnonveden varassa. Vaskunjären yläpuolisissa vesissä ei ole vesiviljelyä, ja merkittävä osa järven vedestä tulee lähteistä.

Ravinto. Kalastomme on tottunut syömään teollisen rehun rinnalla luonnonravintoa. Vaskunjärvi tuottaa kesäisin runsaasti kasvi- ja eläinpohjaista planktonia, jota hyödynnetään kalojen ruokinnassa.

Käyttövesi. Laitoksemme ottaa käyttövetensä valikoidusti järven eri syvyyksistä. Esimerkiksi lämpiminä ajanjaksoina laitokseen voidaan johtaa syvemmistä kerroksista viileämpää vettä, mikä varmistaa kalojen hyvinvoinnin.

Mäti. Hankimme mädin Luke:n eli Luonnonvarakeskuksen laitoksilta, pääosin Laukaan ja Taivalkosken laitoksilta. Mäti on järjestelmällisesti desinfioitu, ja toimituslaitokset ovat tarkan terveysseurannan piirissä.

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää

Kerromme mielellämme lisää, miten kalanviljely meillä tapahtuu ja miten toimitukset asiakkaillemme tapahtuvat. Viljelemme pääasiassa siikaa, jota istutetaan syksyisin ja keväisin Pirkanmaan luonnonvesiin, mutta toimitamme myös kirjolohta jatkoviljelyyn ja kalastoa urheilukalastusyrityksille. Jutellaan tarpeistasi! Toimitusvarmuutemme on hyvällä tasolla.